Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Έλεγχο για πλαστά πτυχία ζητούν οι δημοτικοί υπάλληλοι στη Λαμία

Έλεγχο όλων των εργαζομένων στο δήμο Λαμίας για πλαστά πιστοποιητικά, ζητούν με έγγραφο τους οι δημοτικοί υπάλληλοι.


Το σχετικό έγγραφο έλαβαν ο διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών, στον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, οι οποίοι καλούνται να προχωρήσουν στον έλεγχο, προκειμένου εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να μην σπιλώνεται το όνομα όλων.

Αναλυτικά το έγγραφο

"Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επικαιροποίηση του μητρώου εργαζομένων του Δήμου που αποσκοπεί στην ορθή αξιολόγηση και τοποθέτηση του προσωπικού στον οργανισμό μας.

Παράλληλα είναι ηθική υποχρέωσή σας απέναντι στην σπίλωση του ονόματος των εργαζομένων του Δήμου μας από "γνωστούς άγνωστους" καλοθελητές , να ερευνήσετε όλους τους ατομικούς υπηρεσιακούς φακέλους για τυχόν πλαστά πιστοποιητικά ξενόγλωσσα, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τίτλους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων αποστέλλοντάς τους στα αρμόδια Ιδρύματα επαληθεύοντας την γνησιότητας τους.

Σε περίπτωση που τυχόν έχουμε τέτοια κρούσματα θα πρέπει να αποδοθούν στην δικαιοσύνη άμεσα ώστε να επιληφθεί του θέματος. Πρέπει επιτέλους να δώσουμε στην κοινωνία να καταλάβει ότι ο αγώνας μας είναι κοινός και είμαστε δίπλα και όχι απέναντι της".

Η απάντηση του δήμου

Λίγες αργότερα, ο δήμος εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επισημαίνει ότι ο έλεγχος έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τονίζει, μάλιστα, ότι υπάρχει μία περίπτωση, για την οποία διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και το πόρισμα έχει σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και ανακριτή για διερεύνηση.

Η ανακοίνωση του δήμου

"Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων και συμπερασμάτων σε σχέση με την ανακοίνωση του Συλλόγου των εργαζομένων του Δήμου, που ζητά την επικαιροποίηση των ατομικών υπηρεσιακών φακέλων όλου του Προσωπικού του Δήμου μας ενημερώνουμε, ότι η διαδικασία αυτή γίνεται σε όλους τους Δήμους της χώρας μας και φυσικά και στο Δήμο Λαμιέων.

Κατά προτεραιότητα μάλιστα, ελέγχθηκαν ήδη όλοι οι ατομικοί υπηρεσιακοί φάκελοι των Δημοτικών Αστυνομικών χωρίς να βρεθεί τίποτα το μεμπτό και θα συνεχιστεί η επικαιροποίηση των ατομικών υπηρεσιακών φακέλων όλων των εργαζομένων του Δήμου.

Ενημερώνουμε επίσης, ότι σε μια περίπτωση, που υπήρχε η υποψία για έλλειψη διαφάνειας, διενεργήθηκε Ε.Δ.Ε. και το πόρισμα στάλθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και Ανακριτή για διερεύνηση.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τόσο τους εργαζομένους όσο και τους συμπολίτες μας, ότι και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, που ο έλεγχος των ατομικών υπηρεσιακών φακέλων δείξει ότι υπάρχει παράβαση της Νομοθεσίας, θα οδηγείται και αυτή στα αρμόδια όργανα.

Έχουμε εμπιστοσύνη στις Διοικητικές μας Υπηρεσίες οι οποίες παρά το φόρτο εργασίας και την απομείωση του προσωπικού τους λόγω διαθεσιμοτήτων, επιτελούν με συνέπεια τα καθήκοντά τους.

Άλλωστε, η ίδια η Πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων, ως υπάλληλος της Διεύθυνσης Προσωπικού, έχει και την πρόσβαση αλλά και τις υπηρεσιακές δυνατότητες να συμβάλει στην ολοκλήρωση του έργου αυτού, για την προστασία του κύρους των εργαζομένων και του Δήμου μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...