Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατροί Φθιώτιδας: Δεν θα επιτρέψουμε κλείσιμο ιατρείων και μετανάστευση γιατρών

"Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε κλείσιμο ιατρείων, περαιτέρω μετανάστευση γιατρών λόγω ανεργίας καθώς και προσφορά υγείας με υπαλληλική σχέση των 700€ από ιδιωτικούς φορείς που θα κινούνται με μοναδικό σκοπό το κέρδος και όχι το ιατρικό έργο προς τον Ελληνικό λαό".


Αυτό τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο και το ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής

"Κε Πρόεδρε και αγαπητοί συνάδελφοι- μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ
Επίκειται υπουργική απόφαση για την σύσταση 7μελούς επιτροπής (αν δεν έχει ήδη υπογραφεί) που θα διαπραγματευθεί μεταξύ άλλων αγορά ιατρικών υπηρεσιών και διαγνωστικών εξετάσεων για τον ΕΟΠΥΥ από φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής με συγκεκριμένα κριτήρια (όπως ανάγκες περιοχής, ο δείκτης υγείας κ.λπ.).

Όπως καταλαβαίνετε αν συμβεί κάτι τέτοιο ουσιαστικά θα χρησιμοποιηθεί ένας μικρός αριθμός γιατρών (10-20) σε κάθε περιοχή ως υπαλληλικό προσωπικό του ιδιωτικού φορέα με μισθούς των 700 € σβήνοντας από τον υγειονομικό χάρτη 30.000 ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς.


Σας θυμίζουμε ότι η πάγια θέση του ιατρικού σώματος είναι η παροχή υγείας στον Ελληνικό λαό από ΟΛΟ το ιατρικό δυναμικό της χώρας με αξιοπρεπείς όρους.

Επι εφαρμογής της ανωτέρω διαδικασίας παρακαλούμε να εξετάσετε με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καθώς και με την νομική σας υπηρεσία την χρησιμοποίηση όλου του ιατρικού δυναμικού μέσω των Ιατρικών Συλλόγων.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε κλείσιμο ιατρείων, περαιτέρω μετανάστευση γιατρών λόγω ανεργίας καθώς και προσφορά υγείας με υπαλληλική σχέση των 700€ από ιδιωτικούς φορείς που θα κινούνται με μοναδικό σκοπό το κέρδος και όχι το ιατρικό έργο προς τον Ελληνικό λαό.

Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος

Πρόεδρος

Μιχάλης Μπαρπαρούσης

Γραμματέας" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...