Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Αινιάνες: Πέντε νέοι και νέες της Υπάτης σε συνέδριο στο Münster της Γερμανίας

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Υπαταίων «Οι ΑΙΝΙΑΝΕΣ» σε συνέχεια της συμμετοχής του σε δράσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων για νέους και σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Actuelles Forum της Γερμανίας που δραστηριοποιείται σε θέματα νεολαίας και ανθρώπινων δικαιωμάτων, θα συμμετάσχει με μέλη του στο σεμινάριο - συνέδριο που θα γίνει στο Münster της Γερμανίας από 20 έως 27/11/2013 .


Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στα παρακάτω θέματα :

α. Ευρωεκλογές 2014 : Ψηφοφορία για την Ευρώπη! Ποια είναι η σημασία των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014;

β. Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος : απολογισμός και βλέμμα στο μέλλον

επίσης θα συζητηθούν και διάφορα άλλα ζητήματα που απασχολούν τους νέους της Ευρώπης γενικότερα (σπουδές, ανεργία, οικονομική κρίση, εργασία, μέλλον κλπ).


Πέντε νέοι και νέες της Υπάτης από αντίστοιχες πανεπιστημιακές σχολές (Γιώργος Αθανασόπουλος, Κοινωνιολογία Πάντειο, Άγγελος Βασιλείου, ΜΜΕ ΕΚΠΑ, Βιβή Ζαπαντιώτου, Διεθνών Σχέσεων ΠΑΠΕΙ, Ηλίας Λαϊνάς, Βιομηχ. Διοίκηση & Τεχνολογία ΠΑΠΕΙ, Εφη Ράπτη, Παιδαγωγικό Δ.Ε. ΕΚΠΑ) θα λάβουν μέρος στο σεμινάριο όπου θα συμμετέχουν νέοι από 12 χώρες της Ευρώπης ενώ θα περιλαμβάνει διαπολιτισμικά εργαστήρια, συναντήσεις, συζητήσεις καθώς και παραγωγή άρθρων με θέματα που αφορούν την διαδικτυακή εφημερίδα European Youth Voice, συνεργάτης της οποίας είναι και ο Σύλλογος μας (http://www.europeanyouthvoice.eu/).

Επίσης, για πρώτη φορά τα αποτελέσματα του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν σε ειδική εκπομπή - οδοιπορικό, από τους Αινιάνες μέσω WEB TV με την επιστροφή των μελών μας στην Ελλάδα!
Τα καλύτερα έρχονται καθώς "Οι Αινιάνες" συμμετέχουν σε δράσεις  που διευρύνουν ορίζοντες και ανοίγουν νέες προοπτικές προς το μέλλον της νεολαίας τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...