Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Η άρδευση των αγροτικών περιοχών Ανθήλης και Ροδίτσας Λαμίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της άρδευσης των αγροτικών περιοχών Ανθήλης και Ροδίτσας Λαμίας. 


Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκτός του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλός κ. Παναγιώτης Παρχαρίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κούτρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας κ. Αθανάσιος Παπαθανασόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ροδίτσας κ. Περικλής Τσεκούρας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ανθήλης κ. Αθανάσιος Τζουβάρας, οι Γενικοί Δ/ντες της Περιφέρειας και ο Δ/ντης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.


Ο Περιφερειάρχης μετά το γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που προηγήθηκε με όλους τους παριστάμενους, αποφάσισε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναλαμβάνει την υποχρέωση να συντάξει κατ΄αρχήν, με τις υπηρεσίες της μελέτη σκοπιμότητας, ώστε να διερευνηθεί το κόστος της τελικής μελέτης και της συνολικής κατασκευής του έργου «αντικατάσταση του υφιστάμενου ανοικτού συστήματος άρδευσης με σύστημα κλειστών αγωγών», προκειμένου να ενταχθεί στο επόμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης 2014-2020,  ενώ παράλληλα θα ολοκληρωθούν οι ενταγμένες μελέτες των απαραίτητων λιμνοδεξαμενών, σύμφωνα με την ανωτέρω μελέτη σκοπιμότητας για τις οποίες η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...