Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Νέος αγωγός Ύδρευσης της Λαμίας από τις πηγές Γοργοποτάμου


Tο υπό εκτέλεση έργο της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας που αφορά  τη διακλάδωση προς την Τ.Κ. Λυγαριάς, του «Νέου Τροφοδοτικού αγωγού Ύδρευσης της Λαμίας από τις πηγές...
Γοργοποτάμου» στο δρόμο Λαμίας –Λυγαριάς (στο ύψος του Συνοικισμού Ευρυτάνων), επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς μαζί με τους  Αντιδημάρχους κ.Δημ.Συλεούνη (Αντιπρόεδρο Δ.Ε.Υ.Α.Λαμίας), κ.Δημ. Κούτρα και ενημερώθηκαν από υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας για την πορεία εκτέλεσης του έργου παρουσία και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λυγαριάς κ. Στέργιου Τσαμαδιά.
Όπως είναι γνωστό, το υπό εκτέλεση  έργο: «Νέος Τροφοδοτικός αγωγός Ύδρευσης της Λαμίας από τις πηγές Γοργοποτάμου» προϋπολογισμού 12.000.000 ΕΥΡΩ μήκους 10,4 χλμ και των επιπλέον διακλαδώσεων του μήκους 21χλμ σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες (Κόμμα- Ανθήλη, Φραντζή- Κωσταλέξη- Ροδίτσα -Μεγάλη Βρύση- Αγία Παρασκευή- ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας και Λυγαριά),  είναι από τα πιο σημαντικά έργα της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης της περιοχής Λαμίας μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα και όπως  είχε χαρακτηριστικά αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς (9η Συν. Δ.Σ. 25-6-2012): «…….αφήνει ένα έργο σφραγίδα του Δήμου μας για τις επόμενες γενιές»,  ενώ σήμερα τόνισε μεταξύ άλλων,  πως πλέον το έργο αυτό θα φέρει Γοργοπόταμο και στη Λυγαριά καθώς και σε όλα τα χωριά γύρω από την Λαμία αλλά και η Λαμία,  εξασφαλίζοντας την ύδρευση της για τα επόμενα 70-80 χρόνια κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Δήλωση του  Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά για το έργο:

«Είμαστε σήμερα εδώ στο σημείο που αποπερατώνονται οι τομές του «Νέου Τροφοδοτικού αγωγού Ύδρευσης της Λαμίας από τις πηγές Γοργοποτάμου» ,  για την Λυγαριά –Αγριλιά .

Ο νέος τροφοδοτικός αυτός αγωγός ύδρευσης θα φέρει Γοργοπόταμο στη Λυγαριά . Δεν ξέρω αν κανένας τα προηγούμενα χρόνια φανταζότανε  πως όλα τα χωριά της Λαμίας  θα πίνανε Γοργοπόταμο.

Με το έργο αυτό, κομμάτι του οποίου είναι αυτό για το οποίο είμαστε σήμερα εδώ, όλα τα χωριά γύρω από τη Λαμία θα πίνουνε πλέον Γοργοπόταμο και η Λαμία  για τα επόμενα  70- 80 χρόνια θα έχει λύσει  το πρόβλημα της ύδρευσης θέση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων Ευρώ και είναι ένα σημαντικό έργο το οποίο δίνει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα για το μέλλον.

Παράλληλα σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία και έχουμε ανάδοχο, έχουμε δηλαδή εργολάβο για την αποχέτευση της Λυγαριάς

Η αποχέτευση της Λυγαριάς θέλω να πω ότι είναι ένα έργο που έπρεπε να συνδυαστεί με τούτο το έργο της ύδρευσης για να μην κάνουμε διπλή δουλειά στο ίδιο μέρος . Άρα λοιπόν ξεκινάει τώρα και η αποχέτευση της Λυγαριάς και παράλληλα ολοκληρώνεται η μελέτη για την αποχέτευση του Φραντζή  και μελέτη για την αποχέτευση των Θερμοπυλών.

Τα έργα αυτά είναι έργα υποδομής, είναι έργα φιλοπεριβαλλοντικά, είναι έργα τα οποία ναι μεν θάβονται αλλά εξυπηρετούν τους πολίτες για πάρα, πάρα πολλά χρόνια» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...