Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Στυλίδα: Άκουσαν Σαρακοστή και αύξησαν τις τιμές [video]

Στα ύψη εκτινάχθηκε η τιμή σε ψάρια, θαλασσινά και όστρακα αυτήν την εβδομάδα λόγω Σαρακοστής. Την περασμένη εβδομάδα οι τιμές ήταν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα για να ανέβουν την Παρασκευή έως και 200%.


Στην ψαραγορά της Στυλίδας, η άνοδος στις τιμές λίγο πριν οι καταναλωτές βγουν για τις καθιερωμένες αγορές που απαιτεί η παράδοση για τα Κούλουμα, προκάλεσε την οργή των πολιτών.

Οι ψαράδες ομολογούν τις αυξήσεις και εξηγούν στην κάμερα του Star πως η αλιεία έχει μειωθεί και την ευθύνη για την αύξηση των τιμών, τέτοια μέρα, κάθε χρόνο, την έχουν οι μεγάλοι έμποροι με τα αλιευτικά σκάφη. Υποτονική η κίνηση και στην λαϊκή αγορά.


Υποτονική ήταν η κίνηση και στην Λαϊκή αγορά με τους καταναλωτές να ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να κάνουν έχτρα αγορές για το Σαρακοστιανό τραπέζι και τους πωλητές να διαβεβαιώνουν πως οι τιμές είναι πιο χαμηλά από ποτέ.

100 ευρώ θα στοιχίσει το Σαρακοστιανό τραπέζι σύμφωνα με το Ινστιτούτο καταναλωτών. «Πάρα πολλά χρήματα» εξηγεί ο πρόεδρος του παραρτήματος στην Λαμία για την διατροφική αξία των προϊόντων.

Ο κ. Δήμος Πάλλας υπενθυμίζει δε κάποια βασικά σημεία για την αγορά τροφίμων της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής καθώς αυτά είναι ευαίσθητα και έχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες.


Σαρακοστιανά τιμές - Πάλλας από LAMIASTARGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...