Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Κώστα Χαϊνάς: Η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί

Από αριστερά Μάκης Καρακικές, Κώστας Χαϊνάς, Χρήστος Πολύμερος, Αργύρης Αλεξίου

Στη Λαμία βρέθηκε  ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστα Χαϊνάς, όπου έδωσε συνέντευξη τύπου στο Ξενοδοχείο “ΣΑΜΑΡΑΣ” και στην συνέχεια συναντήθηκε με συμπολίτες και εκπρόσωπους κοινωνικών και οικονομικών φορέων.


Την εκδήλωση διηύθυνε ο Χρήστος Πολύμερος και προλόγισε ο περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Καρακικές, ο οποίος έκανε και ένα βασικό απολογισμό της δραστηριότητάς του στο περιφερειακό Συμβούλιο και περιέγραψε τις βασικές παρεμβάσεις που έκανε στην διάρκεια της θητείας του.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Κώστα Χαϊνά ήταν :

Η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αναβαθμιστεί σε μια πραγματική αυτοκυβέρνηση, χωρίς εξαρτήσεις από την κεντρική εξουσία και από κάθε είδους συντεχνιακά ή οικονομικά συμφέροντα, με την ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.

Στόχος μιας περιφερειακής αυτοκυβέρνησης είναι, ποιοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, με αξιοκρατία και συνεχή αξιολόγηση υπηρεσιών και υπαλλήλων, χωρίς ισοπέδωση και με επιβράβευση της προσφοράς.

Τα προβλήματα της περιφέρειας είναι μεγάλα και οξυμένα, απαιτείται γνώση, μεθοδικότητα, αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και συναινέσεις για την αντιμετώπισή τους.

Η πρωτοβουλία μας αποτελεί μια ανοικτή πρόσκληση, για μια μεγάλη συνάντηση όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών και οικολογικών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών, για μια αυτοδιοίκηση των πολιτών, που όλοι μαζί θα συνδιαμορφώσουμε το προγραμματικό πλαίσιο και θα επιλέξουμε τους υποψηφίους του συνδυασμού.

Η δική μας πρόταση είναι η εναλλακτική λύση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, απέναντι, α) στην συντηρητική πρόταση, του πολιτικού χώρου δηλαδή με τις μεγάλες ευθύνες για τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας μας αλλά και της όξυνσης των περιφερειακών προβλημάτων και β) στην πρόταση ενός αριστερού λαϊκισμού, που το μόνο που τον ενδιαφέρει όπως δείχνουν τα πρώτα δείγματα γραφής, είναι η καταγραφή των κομματικών ποσοστών του.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...