Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Κάτω Τιθορέα: Έπιασαν τους ληστές των δύο ηλικιωμένων - Βγήκε, με άδεια από τη φυλακή ο ένας...

Το Ι.Χ. των ληστών

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε προχθές (10-02-2014) αργά το βράδυ, σε βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών στην οικία τους, στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας. 


Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί ROMA και συγκεκριμένα δύο άνδρες, ηλικίας 27 και 26 ετών, καθώς και τρεις γυναίκες, ηλικίας, 33, 24 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία κατά συναυτουργία. 


Ειδικότερα, προχθές περίπου στις 22:00΄ το βράδυ, τρεις από τους δράστες (οι δύο άνδρες και μία από τις γυναίκες), παραβίασαν την κεντρική είσοδο της οικίας των ηλικιωμένων γυναικών (85χρονη και 84χρονη) και αφού τις ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (3.000) ευρώ και ένα χρυσό δαχτυλίδι. Ακολούθως επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο όπου τους ανέμεναν οι άλλες δύο γυναίκες - συνεργοί τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις Αστυνομικές Αρχές και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής, σε συνεργασία με Αστυνομικές Υπηρεσίες όμορων νομών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. 

Μετά από συντονισμένες αστυνομικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων αξιοποιήθηκαν κατάλληλα πληροφορίες, το όχημα διαφυγής των δραστών εντοπίστηκε περίπου στις 01:00΄χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Θήβας και ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας. 

Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε και οι πέντε δράστες προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, όπου στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία απόδειξη σύνταξης και μία απόδειξη κατάθεσης των ΕΛΤΑ, οι οποίες όπως διαπιστώθηκε, ανήκουν στην μία από τις δύο ηλικιωμένες παθούσες (84χρονη) και είχαν αφαιρεθεί κατά την διάπραξη της ληστείας. 

Οι δράστες ακολούθως οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 27χρονος διένυε εξαήμερη τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί, για το χρονικό διάστημα από 05-02-2014 έως και 11-02-2014, από το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού Φθιώτιδας, στο οποίο είναι έγκλειστος για διάπραξη ληστείας και κλοπών. 

Επιπλέον ο 26χρονος είχε αποφυλακισθεί τον Απρίλιο του 2013 από τις Φυλακές Τίρυνθας με αναστολή της ποινής που του είχε επιβληθεί για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και σε βάρος του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας διερευνάται η τυχόν εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ σήμερα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...