Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

“Άνοιξη και Μαθηματικά στο 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας”.


Με την υποδειγματική εκπαιδευτική παρουσίαση του θέματος “Η τεχνική της Γενίκευσης μέσα από την Ανάλυση με αφορμή εφαρμογές τοτ σχολικού βιβλίου”, ξεκίνησε, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Μαρτίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, ο κύκλος εκδηλώσεων “Άνοιξη και Μαθηματικά στο 5ο Γενικό Λύκειο Λαμίας”.


Πρόκειται για τη δειγματική διδασκαλία με εποπτικά μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας, του μαθήματος “Μαθηματικά κατεύθυνσης Γ΄Λυκείου”, που οργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος των Μαθηματικών κ. Δημήτριος Σπαθάρας και εισηγήθηκε με άρτιο επιστημονικά τρόπο ο κ. Ηλίας Αργυρόπουλος, δρ Μαθηματικών, πρώην Σχολικός Σύμβουλος, πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και Πρόεδρος του Παραρτήματος Φθιώτιδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Η μεθοδική και πρωτοποριακή παρουσίαση του εισηγητή γοήτευσε και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι καθόλη τη διάρκεια της διδασκαλίας συμμετείχαν ενεργητικά κρατώντας σημειώσεις, απευθύνοντας ερωτήσεις και απαντώντας σε ερωτήσεις του κ. Αργυρόπουλου, πάνω σε ένα σημαντικό και βασικό μέρος της ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Την εξαιρετική εκδήλωση παρακολούθησαν:

Ο κ. Δημήτριος Τζωρτζόπουλος, δρ Φιλολογίας, Σχολικός Σύμβουλος και Προϊστάμενος του τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Κων/νος Αργυρόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών, ο κ. Ηλίας Προβόπουλος, τέως Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Αθανάσιος Κλειτσάκης, Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου και πολλοί Μαθηματικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...