Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Εθελοντική Πρωτοβουλία Let's Do It του Δήμου Λαμιέων

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11, 2ος όροφος) ώρα 19:00, παρουσία του αρμοδίου Αντιδημάρχου Σπύρου Ηλιόπουλου στην οποία καλούνται, όλοι οι εκπρόσωποι φορέων, Πολιτιστικών και Αθλητικών συλλόγων, σωματείων, εθελοντικών οργανώσεων, μαθητές και εκπαιδευτικοί, σπουδαστές και φοιτητές, εκπρόσωποι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εθελοντικές δράσεις ''Let's Do It'' (Ας το κάνουμε) που για φέτος ορίστηκε να πραγματοποιηθούν από 31/3 έως 6/4 (εβδομάδα εθελοντισμού) με κορύφωση την Κυριακή 6 Απριλίου 2014.

Σκοπός της συνάντησης είναι:
1) να καταγραφούν οι ανάγκες για την υλοποίηση των σχετικών δράσεων
2) να συγκροτηθεί  Ομάδα Συντονισμού Δράσεων και
3) να προγραμματιστούν στοχευμένες δράσεις στο Δήμο μας.

Το ''Let's Do It'' (Ας το κάνουμε), αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Το 2012, για πρώτη φορά, φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής "Ώρα για Δράση" και είχε σκοπό μέσα σε μία ημέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας. Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος με τη συμβολή όλων κατάφερε να γίνει πραγματικότητα γιατί ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και συνήθειες.

Όραμα των διοργανωτών, είναι η συνέχεια της προσπάθειας και η καθιέρωσή της με την συμμετοχή ακόμα φέτος περισσότερων εθελοντών σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας, με ομάδες πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, Δήμους, σχολεία, υπηρεσίες και επιχειρήσεις που ελπίζουν σε αυτό το όραμα και συνεχίζουν να το προωθούν ώστε ολόκληρη η Ελλάδα να "φωνάξει" για άλλη μια φορά LET'S DO IT GREECE.

Ο Δήμος Λαμιέων συμμετέχει και φέτος σ΄ αυτή την εθελοντική πρωτοβουλία, με την υλοποίηση ποικίλων δράσεων, στα όριά του, οργανώνοντας  και ενθαρρύνοντας εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους, επαγγελματικούς φορείς, ενεργούς πολίτες και τα μέλη τα εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητάς.

Με στόχο, την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση όλων των εθελοντών αλλά και των μαθητών των σχολείων της πόλης μας και προβάλλοντας το καλό πρόσωπο της χώρας μας, το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους. Το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...