Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Παρέμβαση Κώστα Μπακογιάννη στο δελτίο του Mega για την τρομοκρατία και το βιβλίο Κουφοντίνα

Στην κοινωνική ευθύνη όλων απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας και την ανάγκη να μη δίνεται βήμα στους τρομοκράτες αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, παρεμβαίνοντας το βράδυ της Δευτέρας στο δελτίο ειδήσεων του Μega.


«Πως θεωρούμε ότι θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της τρομοκρατίας; Με το να τους δίνουμε βήμα;» διερωτήθηκε ο κ. Μπακογιάννης που υπογράμμισε ότι δεν είναι οι ιδέες του Κουφοντίνα που κρίνονται αλλά οι πράξεις, οι επιλογές του και το γεγονός ότι παραμένει αμετανόητος, καθώς στο βιβλίο περιλαμβάνει ακόμη και περιγραφή του πως έτρωγε σε ακριβά εστιατόρια, αφότου πρώτα είχε διαπράξει τις δολοφονίες .


Ο Κώστας Μπακογιάννης επανέλαβε τη σκληρή κριτική του και προς τον εκδοτικό Οίκο Λιβάνη.

Όπως είπε, είναι αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα ενός εκδοτικού οίκου να εκδίδει ένα βιβλίο, όμως ο Οίκος Λιβάνη ο οποίος έχει μεγάλη ιστορία και βρίσκεται στην καρδιά του πολιτικού συστήματος επί δεκαετίες «επέλεξε να γίνει όχημα προβολής αυτών των απόψεων και ενός βιβλίου μίσους» που μπορεί όπως πρόσθεσε αύριο το πρωί να βρει μιμητές .

« Κανείς δεν αρνείται την ελευθερία του εκδοτικού Οίκου Λιβάνη να εκδίδει όποιο βιβλίο θέλει. Όμως, η ελευθερία είναι ευθύνη και η ευθύνη είναι κοινωνική και μας αφορά όλους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας τους λόγους και το μέγεθος της αντίδρασής του, εξομολογήθηκε: «είμαι εδώ και σας μιλάω γιατί μπορεί αύριο το πρωί να ξαναδώ μανάδες και πατεράδες να κλαίνε σε κηδείες».

Μίλησε για τη στιγμή που βρέθηκε απέναντι στον δολοφόνο του πατέρα του μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, λέγοντας «αρνήθηκα να του μιλήσω, μόνο τον κοίταξα» και ανέφερε πως το δυσκολότερο πράγμα σήμερα είναι ότι πρέπει να εξηγήσει στον εξάχρονο γιο του «γιατί ο δολοφόνος του παππού του είναι στην τηλεόραση».

Την Τρίτη 11/3, στις 19:00, ο Κώστας Μπακογιάννης θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Λογοκρισία, ελευθεροτυπία, τρομοκρατία» που διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, το οποίο αρνήθηκε να προμηθευτεί και να πουλήσει το βιβλίο Κουφοντίνα. Στο πάνελ εκτός από τον δήμαρχο Καρπενησίου και υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, θα μετέχουν η κ. Βασιλική Γεωργιάδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη, αντιπρόεδρος της Δράση , ο κ. Δημήτρης Χριστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ο κ. Κωστής Πιερίδης, υποψήφιος διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...