Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

5ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος «Ανοπαία Ατραπός» στις Θερμοπύλες!


Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ελάτε να τρέξουμε στην όμορφη αλλά και ιστορική διαδρομή!!

Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας η «Τραχίνα», προκηρύσσει τον 5ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος 16χλμ. με την ονομασία «Ανοπαία Ατραπός».  
Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 σε μονοπάτια του ελατοσκέπαστου όρους Καλλίδρομου. Η διαδρομή είναι ιστορική καθώς είναι αυτή που χρησιμοποίησε ο Εφιάλτης για να οδηγήσει τους Πέρσες πίσω από τις Θερμοπύλες.
Δηλώσεις Συμμετοχής - Τρόπος Εγγραφής
Για να συμμετάσχει κανείς στον αγώνα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 1995 και πριν). Διαφορετικά απαιτείται γραπτή άδεια από τον γονέα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Αγώνα θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 η με τη συμπλήρωση 300 συμμετοχών.

Η συμμετοχή μπορεί να δηλωθεί με online εγγραφή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: 

Δήλωση Συμμετοχής

Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 10 ευρώ

Τρόπος Πληρωμής
Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς :

Δικαιούχος

Σύλλογος δρομέων Φθιώτιδας η "Τραχίνα"


IBAN GR040171 2910 0062 9112 6402 798


ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλετε το αντίτιμο της  το συντομότερο  μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής σας, ( έχετε το περιθώριο πέντε εργάσιμων ημερών )  και στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας.


Παροχές προς τους συμμετέχοντες:
Κατά τον τερματισμό στους συμμετέχοντες θα δοθούν τεχνικά T-Shirt της διοργάνωσης και αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής. Οι τρεις πρώτοι άντρες και γυναίκες θα βραβευθούν με κύπελλα και δώρα από χορηγούς.
Αξίζει να αναφερθεί πως δίπλα στο χώρο του τερματισμού υπάρχουν - δωρεάν - τα Θερμά Λουτρά Θερμοπυλών, που είναι ιδανικά για χαλάρωση μετά τον αγώνα.  

Γενικές οδηγίες
Η γραμματεία του αγώνα θα είναι στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, όπου θα είναι και ο τερματισμός. Οι αθλητές που θα συμμετέχουν θα πρέπει να συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο το αργότερο μέχρι τις 9.30πμ. Εκεί υπάρχει αρκετός χώρος για τη στάθμευση των οχημάτων. Με λεωφορεία του συλλόγου θα μεταφερθούν στο σημείο της εκκίνησης, η οποία θα δοθεί στις 11:00.

Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού είναι 4 ώρες

Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι' αυτό το θέμα. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή του αγώνα. 
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά προβλεπόμενα μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Στο χώρο του τερματισμού θα υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Σε αρκετά σημεία του μονοπατιού προσεγγίζουν οχήματα ώστε να είναι άμεση η βοήθεια σε οποιαδήποτε περίπτωση.  Επίσης δύο ομάδες διάσωσης με κινητά φορεία (σακίδια πλάτης) θα καλύπτουν πεζοπορικά τα μονοπάτια.

Περιγραφή διαδρομής.
Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 16χλμ. από τα οποία το 80% είναι μονοπάτια και το 20% δασικοί δρόμοι.  Η συνολική θετική υψομετρική είναι 510μ.
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει σε υψόμετρο 630μ. δίπλα από την Ιερά Μονή Δαμάστας. Αρχικά η διαδρομή κινείται για 2,1χλμ. σε δασικό δρόμο και στη συνέχεια σε μονοπάτι. Κερδίζει γρήγορα ύψος οπότε το μονοπάτι ελίσσεται ανάμεσα σε έλατα και φτάνει σε υψόμετρο 980μ. Εκεί ξανασυναντά δασικό δρόμο και λιβάδια.. Για  1χλμ. η διαδρομή  κινείται σε δασικούς δρόμους και διέρχεται από το ψηλότερο σημείο της τα 1060μ. Από εδώ ξεκινά μια συνεχή κατηφόρα με μικρά μόνο ανεβάσματα. Το τοπίο είναι πανέμορφο καθώς ολόκληρη η διαδρομή είναι μέσα σε δάσος με έλατα, πεύκα και πολλά άλλα είδη φυτών και δέντρων. Μάλιστα υπάρχουν και αρκετές εποχικές λιμνούλες. Η κατάληξη του αγώνα θα είναι στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Στη διαδρομή θα υπάρχουν πέντε (5) σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό ή ισοτονικό. Έτσι θα υπάρχει πλήρης κάλυψη και δεν θα είναι υποχρεωμένοι οι αθλητές να έχουν εφόδια μαζί τους. Απαραίτητο φυσικά θεωρείται να χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό (π.χ. παπούτσια) κατάλληλα για αγώνες βουνού.
Η διαδρομή είναι πλήρως σηματοδοτημένη ώστε  να είναι εύκολη η αναγνώρισή της ακόμα και από αρχάριους. Η σήμανση έγινε με κορδέλες λευκού - κόκκινου χρώματος. Βέβαια υπάρχει και μόνιμη σήμανση από άσπρα - κόκκινα μεταλλικά πλαίσια.

Γενικά πρέπει να έχουμε στο νου ότι το βουνό  χρειάζεται την ιδιαίτερη φροντίδα μας. Στα πλαίσια αυτά η διοργάνωση θα φροντίσει να υπάρχουν στους σταθμούς υποστήριξης σακούλες για την εναπόθεση των σκουπιδιών και θα φροντίσει για τον καθαρισμό της διαδρομής μετά τον αγώνα. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν  και να μην προκαλούν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Οργανωτές και αθλητές να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον
Φωτογραφίες από τη διαδρομή υπάρχουν ήδη στο διαδίκτυο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση στο blog του Συλλόγου και στο facebook «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΡΑΧΙΝΑ»

Ο Σύλλογος Δρομέων «Τραχίνα» σας καλεί να τρέξετε αυτή την όμορφη και ιστορική διαδρομή μέσα στο πανέμορφο δάσος του Καλλιδρόμου. Εμείς θα φροντίσουμε να έχετε ένα ασφαλή και ευχάριστο αγώνα.

 Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Ελάτε να τρέξουμε στην όμορφη 
αλλά και ιστορική διαδρομή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...