Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

“Η λογική των Μαθηματικών συναντά την αισθητική της Τέχνης”.

Τέχνη και Μαθηματικά - Έννοιες αντίθετες ή απόλυτα συνυφασμένες; Πρωτότυπη παρουσίαση για τη σχέση των Μαθηματικών με την Τέχνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ανοιξη και Μαθηματικά” του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας, από την κυρία Παναγιώτα Αργύρη, καθηγήτρια Μαθηματικών στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. 


Εξαιρετικός λόγος, σαφής και κατανοητός, από την ομιλήτρια, προς τους μαθητές της Α΄ Λυκείου, με ταυτόχρονη προβολή εγχρώμων διαφανειών και βίντεο. Αναφέρθηκαν απτά παραδείγματα για την αέναη αλληλεπίδραση των Μαθηματικών και της Τέχνης, από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και πώς αυτά μπορούν να αποτελέσουν ελκυστικά θέματα για πρότυπες ερευνητικές εργασίες των μαθητών, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια της ευαισθησίας προς την Τέχνη και τον Πολιτισμό από τα σχολικά τους χρόνια και μέσα από τα σχολικά τους μαθήματα.

Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών, κ. Δ. Σπαθάρας, ο Αντιδήμαρχος Λαμίας κ. Σπ. Ηλιόπουλος, και καθηγητές από διάφορα σχολεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...