Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

«Το ναζιστικό ολοκαύτωμα των ανθρώπων με αναπηρία και η σύγχρονη πραγματικότητα»

Το 2014 είναι αφιερωμένο σε εκδηλώσεις που αφορούν σε θέματα ιστορικής μνήμης, δημοκρατικών αξιών, ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, ρατσισμού και ξενοφοβίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης από του Γερμανούς κατακτητές (17.6.1944).


Ο Εκπολιτιστικός - Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων "Οι Αινιάνες" και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση με θέμα:

«Το ναζιστικό ολοκαύτωμα των ανθρώπων με αναπηρία και η σύγχρονη πραγματικότητα»


Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, ώρα 11.00 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Υπάτης
Ομιλητής : Αριστομένης Ι. Συγγελάκης
Οδοντίατρος, MSc Κοινωνικής Οδοντιατρικής, Πολιτικός Επιστήμων, MSc Διοίκησης Μονάδων Υγείας, Μέλος Σ.Ε. Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του παραολυμπιακού αθλήματος Μπότσια (Boccia) από τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Γεώργιο Τζίμα και τους Έλληνες επίλεκτους αθλητές από το χώρο του αθλήματος.

Σε συνεργασία με τους :
Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας,
Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Στερεάς Ελλάδος,
Αθλητικό Σωματείο «Μαλιακός» Ν. Φθιώτιδος,
Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες

*Το Boccia ξεκίνησε να παίζεται στην Αρχαία Ελλάδα, με τους διαγωνιζόμενους να πετάνε μεγάλες πέτρες (τα βότσαλα > Μπότσια, διεθνώς Boccia) σε μια πέτρα - στόχο. Στις μέρες μας, το Boccia γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως. Συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα των Παρολυμπιακών Αγώνων της Νέας Υόρκης, το 1984 και από τότε και έπειτα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε Παραολυμπιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...