Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Υπαταίων «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ» για το θέμα γερμανικών οφειλών

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Υπαταίων «ΟΙ ΑΙΝΙΑΝΕΣ» εκφράζει την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, ο οποίος στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησής του στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόαχιμ Γκάουκ, όπου για πρώτη φορά έθεσε ευθέως θέμα γερμανικών οφειλών (όχι αποζημιώσεων) και κατοχικού δανείου. Συγκεκριμένα ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ από τις διεκδικήσεις και για τις αποζημιώσεις και για το κατοχικό δάνειο», ενώ παράλληλα τόνισε πως «απαιτείται άμεση λύση του προβλήματος με ταχύτατη έναρξη των συνομιλιών».


Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Υπάτης (17-6-1944) και πιστοί στο χρέος τους προς την ιστορία του τόπου μας, αλλά και ως μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα επαναλαμβάνουμε για άλλη μία φορά ότι η καταβολή των οφειλών προς τη χώρα μας, οι οποίες ούτε παραγράφονται ούτε λησμονούνται, θα είναι η μοναδική απόδειξη της ειλικρινούς και έμπρακτης μεταμέλειας του γερμανικού κράτους για όσα δεινά προκάλεσε στη χώρα μας και αποτελεί προϋπόθεση για να κλείσει οριστικά η μαύρη βίβλος του ναζισμού.

Με την ευκαιρία, απευθύνουμε μήνυμα ειλικρινούς φιλίας, συνεργασίας & αλληλεγγύης στο γερμανικό λαό και τη νεολαία, των οποίων επιζητούμε την υποστήριξη στο δίκαιο αγώνα μας, που πρέπει να γίνει και δικός τους αγώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...