Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Μαθητική πορεία αλληλεγγύης στη Λαμία!

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Λαμίας πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, ζητώντας δικαιοσύνη, μετά την καταδίκη των συμμαθητών τους, λόγω… κατάληψης!

Με σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των μαθητών η πάλη θα την σπάσει» όλοι οι μαθητές του ΕΠΑΛ έδωσαν το «παρών».


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λαμίας: Για τη σύλληψη και καταδίκη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμία


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας καταδικάζει τη σύλληψη και – με συνοπτικές διαδικασίες - καταδίκη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.

Η κατάπτυστη μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί για μια ακόμα φορά να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται και διεκδικούν το αυτονόητο, στην προκειμένη περίπτωση όσους διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή, δημόσια και δωρεάν  εκπαίδευση. Αντιμετωπίζει με αδίστακτο αυταρχισμό τον αγώνα των μαθητών ενάντια στις εξοντωτικές διατάξεις του Νέου Λύκειου, τον αγώνα των μαθητών ενάντια στην διάλυση της δημόσιας παιδείας.

 Έγινε σαφές πια που το πάει η κυβέρνηση αυτή την περίοδο με το δήθεν αντιφασιστικό της προσωπείο. Με τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ ο ακροδεξιός πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως «το άλλο άκρο» όσους αντιστέκονται στο μνημόνιο,  στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ. Το κατάλαβαν οι μαθητές στη Λαμία, το κατάλαβαν και οι κάτοικοι στις Σκουριές Χαλκιδικής που χαρακτηρίζονται σαν τρομοκράτες.

 Η εγκληματική επιβολή του Μνημονίου από τη δικομματική κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, μπορεί να εφαρμοστεί μόνο με την ποινικοποίηση της κοινωνικής αντίστασης και τη καταστολή των ανθρώπινων, δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων εκείνων που αντιστέκονται, εκείνων που υψώνουν τη φωνή ενάντια στο ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και το άθλιο πολιτικό τους προσωπικό.

 Η μόνη απάντηση των εργαζόμενων και του λαού είναι ο παλλαϊκός-πανεργατικός ξεσηκωμός με αγώνες διαρκείας για την ανατροπή της φιλο-φασιστικής κυβέρνησης, τη διαγραφή του τοκογλυφικού και παράνομου χρέους, τη ρήξη με την Ε.Ε. και το Ευρώ και την εθνικοποίηση – κρατικοποίηση των τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό έλεγχο.

 Στην τρομοκρατία του Σαμαρά και του Βενιζέλου να απαντήσουμε με αλληλεγγύη και συλλογική αντίσταση. Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους δάσκαλους, τους καθηγητές και όλους τους κάτοικους του τόπου να μην αφήσουν να περάσει η καταστολή των αγώνων των μαθητών, να μην περάσουν τα κατάπτυστα μαθητοδικεία και να καταδικάσουν την απόφαση για σύλληψη και καταδίκη παιδιών.

 Με μαζικούς αγώνες, απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις να σταματήσουμε τη μνημονιακή λαίλαπα.

 Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται -  Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...