Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Αγανακτισμένος φορολογούμενος ξέσπασε σε υπάλληλο της ΔΟΥ Λαμίας [video]

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο υπάλληλος της εφορίας ζήτησε ακόμη μια υπεύθυνη δήλωση από τον φορολογούμενο "Όταν το υπουργείο Οικονομικών στέλνει χαράτσια ακόμα και σε πεθαμένους ή για εταιρίες που δεν λειτουργούν εδώ και τριάντα χρόνια, φυσικό είναι κάποια στιγμή ο ταλαιπωρημένος φορολογούμενος να εκραγεί...." έλεγε ένας από τους πολίτες που βρέθηκε σήμερα στον πρώτο όροφο της ΔΟΥ Λαμίας όπου έγινε το επεισόδιο και συμπλήρωσε: "Ούτε οι υπάλληλοι φταίνε γιατί και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τη δουλειά τους. Φταίνε αυτοί που μας κατάντησαν έτσι και μας έχουν κάνει να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου...".

Όλα έγιναν λίγο πριν από τη 1:00΄ το μεσημέρι όταν ένας φορολογούμενος πήγε για να διακόψει μια παλιά εταιρία που λειτουργούσε σχεδόν τριάντα χρόνια πριν, γιατί προφανώς του ήρθε το χαράτσι.

Πρέπει όμως να συγκεντρώσεις και να καταθέσεις διάφορα δικαιολογητικά. Όταν έφτασε στο τμήμα αυτοκίνητων, ο υπάλληλος του ζήτησε να συμπληρώσει μια ακόμα υπεύθυνη δήλωση. Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.


Ο φορολογούμενος εκτός εαυτού όρμηξε στον υπάλληλο και ήρθαν στα χέρια. Ακολούθησε για λίγο ένας μικρός πανικός, ωστόσο επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το επεισόδιο έληξε.

Στη ΔΟΥ κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον υπάλληλο, ο οποίος έχει ότι έχει πρόβλημα με την καρδιά του, ενώ επί τόπου έφτασαν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα τον φορολογούμενο. Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια εάν και εφόσον υπάρξουν μηνύσεις.

"Κατανοούμε τη θέση που βρίσκονται οι φορολογούμενοι και κάνουμε ότι μπορούμε για να τους εξυπηρετήσουμε. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να τους ζητήσουμε κάποια δικαιολογητικά. Για όλα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει ψυχραιμία και διάλογος...", είπε μεταξύ άλλων στο LamiaReport o Προϊστάμενος της ΔΟΥ Λαμίας Κώστας Κολοβός.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...