Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινά το αρδευτικό δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας

Υπογράφηκε  στις 1 Οκτωβρίου η σύμβαση ανάμεσα  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  κ΄Τροφίμων και την ανάδοχο κοινοπραξία  η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αρδευτικό δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας» συνολικού προϋπολογισμού 27.000.000 €.

Το έργο πρόκειται  να υλοποιηθεί με Διευθύνουσα Υπηρεσία τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  και σε ότι αφορά τις προβλεπόμενες  εργασίες περιλαμβάνει :

  • έργα διευθέτησης χειμάρρων και αντιπλημμυρικής προστασίας
  • αποχετευτικά και στραγγιστικά δίκτυα
  • κατασκευή υπόγειου αρδευτικού δικτύου
  • κατασκευή αγροτικού οδικού δικτύου 

Για την κατασκευή των  παραπάνω εργασιών θα εφαρμοστεί αναδασμός  ιδιοκτησιών σε έκταση 28.500 στρεμμάτων αγροτικής γης στις περιοχές Υπάτης, Λαδικού, Βασιλικών, Μεσοχωρίου, Ροδωνιάς, Καρυάς, Καστρίου.

Μετά δε την ολοκλήρωση του έργου θα γίνει ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της  περιοχής εξασφαλίζοντας την άρδευση  σε 20.730 στρέμματα καθαρής εκμεταλλεύσιμης  παραγωγικής αγροτικής γης.

Όπως επισημαίνει ο  Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς : «η υπογραφή της σύμβασης του αρδευτικού της Ανατολικής Βίστριζας, που σηματοδοτεί την έναρξη κατασκευής αυτού του μεγάλου έργου, προϋπολογισμού 27 εκ. €, είναι μια δικαίωση των προσπαθειών μας και των διαρκών παρεμβάσεών μας στο Υπουργείο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησής του.

Κυρίως είναι μια δικαίωση των αγροτών της περιοχής, οι οποίοι εδώ και χρόνια περιμένουν αυτό το έργο για να δουλέψουν τη γη τους με σύγχρονες συνθήκες. Συνθήκες που  θα βελτιώνουν την απόδοση στην παραγωγή, θα αξιοποιούν και θα προστατεύουν τους φυσικούς πόρους και θα συμβάλλουν στην τόνωση του γεωργικού εισοδήματος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...