Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Είκοσι χρόνια φυλακή από τρις ισόβια σε υπάλληλο του ΙΚΑ που καταχράστηκε 1 εκατ. ευρώ

Φυλάκιση είκοσι ετών θα εκτίσει ο υπάλληλος του ΙΚΑ Μακρακώμης που είχε καταδικαστεί σε τρις ισόβια, πρωτοδίκως, επειδή καταχράστηκε 1 εκατομμύριο ευρώ από το Ταμείο.


Ειδικότερα το Εφετείο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και έσπασε την ποινή των ισοβίων σε 20 χρόνια.

Ο εν λόγω υπάλληλος είχε κερδίσει στο λαχείο 1 δισεκατομμύριο δραχμές τα οποίο έχασε στο χρηματιστήριο, αποφασίζοντας να βάλει χέρι στα ταμεία του ΙΚΑ για να ρεφάρει.

Ολα ήρθαν στο φως όταν κλιμάκιο επιθεωρητών από τα κεντρικά του ΙΚΑ, πήγε στη Μακρακώμη για να κάνει έλεγχο, αφού διαπιστώθηκε ότι τα έσοδα από τις εισφορές ξαφνικά είχαν κάνει βουτιά.

Ο υπάλληλος τότε για να αποφύγει την σύλληψη, αλλά και τους τοκογλύφους που τον απειλούσαν και τον κυνηγούσαν, έφυγε στην Κύπρο και τελικά μετά από τέσσερα χρόνια εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Κορώνη Μεσσηνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί επαγγελματίες της περιοχής και άλλοι φορείς τρέχουν ακόμα στα δικαστήρια και ταλαιπωρούνται να αποδείξουν ότι είχαν πληρώσει τις εισφορές τους την επίμαχη περίοδο και ότι δεν είναι δική τους η ευθύνη, αφού τα χρήματα «έκαναν φτερά» από τον συγκεκριμένο υπάλληλο, ο όποιος τους έδινε μαϊμού αποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...