Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων: Ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ εν λειτουργία

Παρέμβαση στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ έκανε την Πέμπτη ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, ζητώντας η εταιρεία να ιδιωτικοποιηθεί όντας σε πλήρη λειτουργία και με ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης όλων των περιουσιακών της στοιχείων (εργοστάσιο και μεταλλεία).

«Είναι λάθος να χωριστούν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, κάτι το οποίο σκοντάφτει και νομικά (Μεταλλευτικός Κώδικας ) και επιχειρηματικά» υποστηρίζει ο Σύνδεσμος, απευθυνόμενος προς τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. «Οποιοσδήποτε διαχωρισμός των περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και με το σενάριο, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας δηλαδή της διενέργειας δύο ξεχωριστών διαγωνισμών που τελικά θα καταλήξουν με αντιπροσφορά των δύο επικρατέστερων για το κομμάτι του άλλου, ώστε να υπάρξει ένας επενδυτής, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Κατά τη γνώμη μας, υπάρχει κίνδυνος είτε απαξίωσης του εργοστασίου αποστερούμενου των μεταλλείων, είτε των μεταλλείων αποστερούμενων του εργοστασίου, τα οποία, σημειωτέον, εκμεταλλεύονται ιδιαίτερα φτωχά κοιτάσματα».

Ο ΣΜΕ αναφέρει, τέλος, ότι επί 20 χρόνια έγιναν τεράστια λάθη από την Πολιτεία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ΛΑΡΚΟ, η οποία είναι μια ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας εταιρεία, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, καθώς καλύπτει με την παραγωγή της το 7% των αναγκών σε πρώτη ύλη (σιδηρονικέλιο) για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα εντός της ΕΕ και πραγματοποιεί εξαγωγές που υπερβαίνουν σε αξία τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...