Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ο Α. Γκλέτσος ψάχνει τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη [video]


Βράζουν οι μονάδες και τα Κέντρα Υγείας για την κινητικότητα. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι 10 χιλιάδες εργαζόμενοι θα μετακινηθούν και θα αλλάξουν καθεστώς εργασίας προκειμένου να στηθεί ένα ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Έτοιμοι για πόλεμο δήμαρχοι και πολίτες απομακρυσμένων περιοχών. Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στην Στυλίδα απόψε για το θέμα, με τον Απόστολο Γκλέτσο να καλεί σε γενικό ξεσηκωμό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει την Παρασκευή έξω από το Κ.Υ Στυλίδας το Σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Λαμίας.

Η αποκάλυψη ότι μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας 10.000 εργαζόμενοι προκειμένου να στηθεί ένα ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σήμανε κόκκινο συναγερμό στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία.Ο φόβος όλων εστιάζεται κυρίως στο αν θα κλείσουν μονάδες, αν θα υπάρξουν απολύσεις ή αν θα αλλάξει ο δημόσιος χαρακτήρας του συστήματος.

Εμφανώς προβληματισμένος με την κατάσταση μιλά στο Star ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Πελασγίας. Σήμερα το πρωί έφτασε ξενυχτισμένος στην ανατολική άκρη της Φθιώτιδας μετά από εφημερία στο νοσοκομείο για να εξυπηρετήσει δεκάδες πολίτες που τον περίμεναν από τις 8 το πρωί. Έφτασε λίγο μετά τις 10 για να τους ενημερώσει πως το σύστημα συνταγογράφησης έχει πέσει για μια ακόμη φορά. Εδώ κι ένα χρόνο διορισμένος μας δηλώνει πως περιμένει τα πάντα πια σε αυτή την χώρα ακόμη και την απόλυση.

Το περιφερειακό ιατρείο Πελασγίας εγκαινιάσθηκε το 2009 από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο τον οποίο οι κάτοικοι καταχειροκρότησαν όπως μας λένε. 4 περίπου χρόνια μετά δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τον γιατρό που έρχεται στο χωριό τους έστω για τρεις ημέρες.

Αισιόδοξος ότι θα πείσει τον Άδωνη Γεωργιάδη να κρατήσει ανοιχτά τα κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία δηλώνει ο Απόστολος Γκλέτσος. Τον συνάντησε όπως μας εξηγεί για πρώτη φορά ως υπουργό Ναυτιλίας και συνεργάστηκαν άψογα για το έργο εκβάθυνσης του λιμανιού της Στυλίδας.

Η συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Υγείας Στυλίδας έχει οριστεί για τις 11 το πρωί της Παρασκευής ενώ θα έχει προηγηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την συμμετοχή όλου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των μονάδων υγείας της Ανατολικής Φθιώτιδας.

lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...