Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

H ΔΟΕ για την αποχώρηση μαθητών νηπιαγωγείου Ευπαλίου

Tα πιεστικά προβλήματα σε κάθε τομέα και στην εκπαίδευση, οδηγούν σε πιέσεις και αντιμετωπίσεις, που συχνά βρίσκονται ή ξεπερνούν τα όρια της λογικής και της νομιμότητας.


H Διδασκαλική Ομοσπονία Ελλάδας, με έγγραφό της προς το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δωρίδας και το Διευθυντή Εκπαίδευσης Φωκίδας, αναφέρει:
             
«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον τρόπο με τον οποίο ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Φωκίδας «διευθέτησε», όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφό του, το θέμα της επιτήρησης των νηπίων του Νηπιαγωγείου Ευπαλίου μετά τη λήξη των μαθημάτων μέχρι τη μεταφορά τους με τα μεταφορικά μέσα.

Ο κ. Διευθυντής Εκπαίδευσης αποφάσισε να αναθέσει, όπως αναφέρει και το σχετικό έγγραφο του Συλλόγου Δωρίδας, την επιτήρηση των νηπίων στους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου!!! Προχωρά δε και αναθέτει την ευθύνη της μετακίνησης των νηπίων προς το Δημοτικό στη Νηπιαγωγό!!!

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει ότι ο εκπαιδευτικός δεν είναι παιδοφύλακας και σαφέστατα δεν είναι δυνατόν να επωμίζεται τις ευθύνες άλλων.

Το θέμα της παραλαβής των μαθητών από τους υπεύθυνους για τη μεταφορά τους είναι αυτό που πρέπει να διευθετηθεί άμεσα και όχι της εξεύρεσης λύσεων με παράνομο τρόπο.
Καλούμε το Διευθυντή Εκπαίδευσης να άρει το εν λόγω έγγραφο το οποίο αποτελε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...