Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Στυλίδα: Η έκκληση του Γκλέτσου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Πολλά και σοβαρά ήταν τα θέματα που μπήκαν στο τραπέζι της συνάντησης στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη από τον Δήμαρχο Στυλίδας και τους συνεργάτες του. Πρώτο θέμα που συζητήθηκε είναι το σοβαρό πρόβλημα της ακαρπίας του ελαιώνα της ανατολικής Φθιώτιδας.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να συνταχθεί και να υποβληθεί φάκελος από το Υπουργείο προς Ε.Ε., έτσι ώστε να ενταχθεί ο Δήμος στο πρόγραμμα ΠΣΕΑ (Πολιτικός Σχεδιασμός Εκτάκτων Αναγκών), για να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί.

Όπως δήλωσε ο υπουργός στο LamiaReport η αποπληρωμή των αποζημιώσεων ΠΣΕΑ θα ολοκληρωθεί εντός 5 μηνών από την ημερομηνία εκτίμησης. Επίσης συζητήθηκε η αντιμετώπιση των έντονων φαινομένων λειψυδρίας, που παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Στυλίδας, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην ύδρευση και στην άρδευση των δενδρωδών καλλιεργειών και τα οποία μπορούν να επιλυθούν μέσω ένταξης εγγειοβελτιωτικών έργων (λιμνοδεξαμενές), αρχικά μέσα στο 2013 με την ωρίμανση των αντίστοιχων μελετών και κατόπιν στο 2014 με τη δημοπράτηση και κατασκευή των έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...