Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

«ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ»

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του ΤΕΕ, έγινε η τέταρτη ανοιχτή συνέλευση της κίνησης «ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ». Μετά την ενημέρωση και τον απολογισμό, παρουσιάστηκαν τα συγκεντρωτικά στοιχεία των τεσσάρων πρώτων απευθείας διαθέσεων προϊόντων και εκφράστηκαν απόψεις για τη μέχρι τώρα πορεία της κίνησης.

Συζητήθηκαν προτάσεις  για την διεύρυνσή της και την αύξηση των εθελοντών ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες προετοιμασίας και υλοποίησης των δράσεων.

Στα πλαίσια αύξησης των παράλληλων δράσεων που υλοποιούνται, όπως συλλογή φαρμάκων, τηγανέλαιου και πλαστικών καπακιών, αποφασίστηκε να αναληφθεί η πρωτοβουλία για τη συλλογή σχολικών ειδών σε συνεργασία με συλλόγους Εκπαιδευτικών και Γονέων & Κηδεμόνων.

Ανανεώθηκε για το επόμενο  δίμηνο, μέχρι την επόμενη ανοιχτή  συνέλευση, η θητεία της συντονιστικής  ομάδας. Δηλώθηκαν επίσης συμμετοχές νέων εθελοντών για την επόμενη διάθεση προϊόντων που προγραμματίζεται για τις 2 Νοεμβρίου και τις σχετικές κινήσεις ενημέρωσης.

Προθεσμία προσφορών  διαθέσεων Νοεμβρίου:

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική δημοσκόπηση, οι επόμενες δύο διαθέσεις θα επιδιωχθεί να περιλαμβάνουν τα παρακάτω προϊόντα: απορρυπαντικά, χαρτικά, πατάτες, ρύζι, αλεύρι, παραδοσιακά ζυμαρικά, τυρί, όσπρια, ελαιόλαδο. Καλούνται οι παραγωγοί να κάνουν τις προσφορές τους μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 8 Οκτωβρίου 2013, δίνοντας τα στοιχεία τους και τις προσφορές τους μέσω της ηλεκτρονικής Φόρμας Παραγωγών που θα βρουν στην ιστοσελίδα μας και στέλνοντας αναλυτικά τις προσφορές, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις καλλιέργειας, πιστοποιητικά, εργαστηριακές αναλύσεις), στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: XMLamias@gmail.com.

Προγραμματισμός παραγγελιών  επόμενης διάθεσης:

Η επόμενη διάθεση θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου και οι ηλεκτρονικές παραγγελίες προβλέπεται να αρχίσουν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Θα περιλαμβάνουν τα μισά περίπου από τα παραπάνω προϊόντα, όσα είναι άμεσα διαθέσιμα.

Τα υπόλοιπα μισά θα περιληφθούν  στην αμέσως επόμενη διάθεση, που προγραμματίζεται για τις 23 ή τις 30 Νοεμβρίου. Και για τις δύο περιπτώσεις θα εκδοθούν δελτία τύπου, θα διανεμηθούν ανακοινώσεις, αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια. Ζητάμε τη συνδρομή όλων, μέσων ενημέρωσης, φορέων, πολιτών και εθελοντών για την έγκαιρη γνωστοποίησή τους.

Προγραμματισμός Δεκεμβρίου – Πάγια πρόσκληση εθελοντών:

Ο προγραμματισμός μας προβλέπει  άλλη μία διάθεση μέχρι τα Χριστούγεννα (πιθανή ημερομηνία η 21η Δεκεμβρίου), η οποία μπορεί να περιλαμβάνει εκτός των άλλων και εορταστικά είδη, σύμφωνα και με ηλεκτρονική δημοσκόπηση που θα προηγηθεί.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχημένη συνέχιση των δράσεών μας είναι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, με την προσφορά εθελοντικής εργασίας, και των παραγωγών με την απευθείας διάθεση σε λογικές τιμές των προϊόντων. Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μπορούν να αποτελέσουν θεμέλια για μια πραγματικά βιώσιμη πρωτογενή ανάπτυξη από τη βάση.

Η Συντονιστική Ομάδα

Επικοινωνία: XMLamias@gmail.com

Ιστοσελίδα  : www.kastrolamias.gr

Τηλέφωνο   : 6985603574

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...