Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΔΥΝΑΤΟΣ ο σεισμός 5,3 ριχτερ - Στην Αμφίκλεια το επίκεντρο

Ο σεισμός έγινε στις 12:06 - Το επίκεντρό του εντοπίζεται νοτιοανατολικά της Λαμίας, στην περιοχή της Αμφίκλειας

Η Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στις 12:06 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10χλμ. νοτιοανατολικά της Λαμίας και 120 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10χλμ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, επτά λεπτά νωρίτερα, στις 12:02, είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η δόνηση καταγράφηκε πρώτα στο… Twitter, καθώς πολλοί χρήστες του μέσου την μετέδωσαν, νωρίτερα από τους σεισμογράφους.

Την είδηση του ισχυρού σεισμού της Αθήνας μετέδωσαν σε ανταποκρίσεις τους το πρακτορείο Reuters και το αραβικό δίκτυο Al Jajeera.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα, της δόνησης των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε προηγηθεί άλλη, μεγέθους 4,1 βαθμών.

Όπως σημείωσε ο κ. Λέκκας, η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμική της δραστηριότητα και το φαινόμενο παρακολουθείται από τους επιστήμονες με μεγάλη προσοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση της Λαμίας, καταγράφηκε πτώση βράχων στην περιοχή, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο των δύο δονήσεων, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...