Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Λαμία: Σκηνές φάρ ουέστ με «παπατζήδες» και στη μέση... τουρίστες

Είχαν στήσει υπαίθριο «μαγαζί» δίπλα στην εθνική οδό, όπου έπαιζαν τον «παπά» - Η σπείρα δέχτηκε επίθεση με λοστούς και γροθιές από μέλη δεύτερης συμμορίας


Δύο συμμορίες, πολλοί τουρίστες και στη μέση ο... «παπάς». Το περιστατικό συνέβη στη Λαμία και, ναι, έχει καταγραφεί και αυτό στα αστυνομικά πρακτικά.

Πέντε Ρουμάνοι είχαν στήσει υπαίθριο «μαγαζί» σε πάρκινγκ, δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, όπου εξαπατούσαν επιβάτες τουριστικών λεωφορείων, κυρίως ξένων χωρών, παίζοντας το γνωστό παιχνίδι με την τράπουλα «εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς κλπ», έναντι χρημάτων, φυσικά.

Για την υπόθεση αυτή, αρχικά συνελήφθησαν χθες τα μεσάνυχτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, πέντε υπήκοοι Ρουμανίας (ηλικίας 45, 44, 28, 26 και 25 ετών) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη.

Λίγες ώρες πριν στον ίδιο χώρο, οι 5 Ρουμάνοι "παπατζήδες" δέχθηκαν άγρια επίθεση με γροθιές και σιδερένιους λοστούς, από άλλη 4μελή ομάδα ομοεθνών τους, με την οποία προφανώς είχαν διαφορές.

Μετά την επίθεση η 4μελής ομάδα με την απειλή όπλου πήρε μαζί της τον 45χρονο από τους «παπατζήδες» και έφυγαν. Λίγο αργότερα τους τηλεφώνησαν και ζήτησαν 1000 ευρώ για να τον ελευθερώσουν.

Οι «παπατζήδες» είπαν ότι δεν έχουν το ποσό και λίγη ώρα τον άφησαν ελεύθερο στην εθνική οδό, όπου και εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας.

Λίγη ώρα αργότερα εντοπίσθηκε σε παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος της Θήβας το ένα από τα δυο αυτοκίνητα, της 4μελους ομάδας.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου μόλις αντιλήφθηκε τις αστυνομικές δυνάμεις ανέπτυξε ταχύτητα και μετά από καταδίωξη, αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής και να συλλάβουν τον 29χρονο Ρουμάνο.

Στο όχημα επέβαινε και ένα ακόμη μέλος της σπείρας αλλά κατάφερε να διαφύγει μέσα στο σκοτάδι.

Ο 29χρονος οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας όπου αναγνωρίσθηκε και από τους ομοεθνείς του ως ένας από τους δράστες της επίθεσης εναντίον τους.

Σε βάρος του 29χρονου Ρουμάνου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγής, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής ομάδας που συμμετείχαν στην επίθεση.


Πηγή: lamiareport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...