Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Λαμία: Αυτές οι ψυχούλες τι χρωστάνε...Υπάρχει κράτος;

Την ίδια ώρα που άλλα παιδάκια της ηλικίας τους είναι στη θάλασσα ή χαίρονται τις διακοπές τους με τους γονείς τους, αυτά ξυπόλητα μέσα στο λιοπύρι είναι υποχρεωμένα να ζητιανεύουν παίζοντας κορώνα γράμματα τη ζωή τους αφού δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμβεί κάποιο ατύχημα...

Δυο ανήλικα κοριτσάκια ρομά από νωρίς χθες το πρωί είχαν πιάσει "δουλειά" στα φανάρια της Έκθεσης στην είσοδο της Λαμίας.

Το μικρότερο ήταν περίπου 5 - 6 ετών και το μεγαλύτερο 10 -12 και μάλλον ήταν αδελφάκια γιατί έμοιαζαν πάρα πολύ.

Με ένα βλέμμα που τα έλεγε όλα, πήγαιναν από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο απλώνοντας το χεράκι τους. Πολλές φορές άλλαζαν φανάρι διασχίζοντας τον δρόμο ανάλογα με την κίνηση των αυτοκίνητων.

Κάποια στιγμή καθίσαν στο γκαζόν μέσα στο διάζωμα και μετρούσαν τα χρήματα που είχαν μαζέψει. Αν δεν είχαν συγκεντρώσει το ποσό που τους είχε πει ο νταβατζής γονιός δεν τολμούσαν να γυρίσουν!  

Σηκώθηκαν και συνέχισαν απλώνοντας και πάλι το χεράκι τους στους οδηγούς...

Όταν ρωτήσαμε το ένα από αυτά "που είναι η μαμά και ο μπαμπάς" μας έδωσαν την στερεότυπη απάντηση ότι έχουν "πεθάνει".

Εμείς βέβαια δεν δυσκολευτήκαμε να ανακαλύψουμε τους "πεθαμένους" γονείς λίγο πιο πέρα, στον παχύ ίσκιο έξω από την ΠΕΛ, να πίνουν μπύρες και να διασκεδάζουν με τα χρήματα από το "μεροκάματο" των ανήλικων παιδιών τους.

Και αναρωτιόμαστε...Υπάρχει κράτος; Υπάρχουν νόμοι;

Αν αυτοί οι "γονείς" ήξεραν ότι θα τιμωρηθούν πολύ αυστηρά, θα έβγαζαν τα παιδιά τους στις διασταυρώσεις να ζητιανεύουν και να κινδυνεύουν να σκοτωθούν από τα αυτοκίνητα;
LamiaReport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...