Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Κρίσιμη σύσκεψη για ΛΑΡΚΟ - Στην Αθήνα σήμερα οι εργαζόμενοι

Οριστικές αποφάσεις για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας  αναμένεται να ληφθούν εντός της εβδομάδας, στο πλαίσιο της υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της τελευταίας υποδόσης ύψους 1 δισ. ευρώ

Σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών με στόχο να βρεθεί μια αποτελεσματική φόρμουλα για την αναδιάρθρωση της ΛΑΡΚΟ. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν και πάλι παράσταση διαμαρτυρίας.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, όταν και θα συζητηθεί το θέμα της ΛΑΡΚΟ στο υπουργείο Οικονομικών, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν και πάλι παράσταση διαμαρτυρίας.

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, τέλος, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία και όλοι οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Ιούλιο την απόφαση της να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων για να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση ή εξυγίανση των τριών εταιρειών.

Σε αυτό το πλαίσιο είχε ανακοινώσει ότι θα διερευνηθούν υλοποιήσιμα σχέδια εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης, επισημαίνοντας ότι "τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν σημαντική μείωση του μεγέθους των εταιρειών" προκειμένου "να καταστούν βιώσιμες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή/και να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους".

Το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι οι οριστικές αποφάσεις να έχουν ληφθεί έως το τέλος Αυγούστου με την υλοποίηση των σχεδίων να ολοκληρώνεται εντός του τρέχοντος έτους.

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, τέλος, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία και όλοι οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στην Αθήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...