Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Eκδηλώσεις «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2013»


Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ.Γιώργος Κοτρωνιάς, μαζί με την Προϊσταμένη της ΙΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κα Μαρία – Φωτεινή Παπακωνσταντίνου, τον...
Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. Τμήμα Ανατ. Στερεάς Ελλάδας κ.Απόστολο Καραναστάση, τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε. Φθιώτιδας κ.Αλ.Διαμαντάρα, τον Πρόεδρο του Τεχνοχώρου Πολιτισμού "Λαμιακή Πολιτεία" κ.Δημήτρη Κολτσίδα, και τον Πρόεδρο της Φωτογραφικής Ομάδας Λαμίας κ.Λευτέρη Αντωνίου, ενημέρωσαν σήμερα το μεσημέρι τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης για τις εκδηλώσεις «ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΑ 2013» που θα πραγματοποιηθούν στις Θερμοπύλες, την Παρασκευή και το Σάββατο 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2013 αντίστοιχα.


Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:
Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013
20.00 -Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών
· Παρουσίαση Μνημoνίου Συναντήληψης και Συνεργασίας για τη σύσταση διεπιστημονικής ομάδας, αρμόδιας για την εκπόνηση μελέτης ανάπλασης – ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου Θερμοπυλών του Δήμου Λαμιέων. IΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Δήμος Λαμιέων, Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας

· Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα : «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013
21.00 Λόφος Κολωνού, Έναντι Μνημείου Λεωνίδα

Συναυλία του ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ “ΠΑΝΤΑ ΓΕΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ…” Με το Δημήτρη Μπάση και τη Ρίτα Αντωνοπούλου

Ο Θάνος Μικρούτσικος θα μας ταξιδέψει, με ένα πρόγραμμα που συνταράσσει, τόσο με την διαχρονικότητά του όσο και με την επικαιρότητά του. Ο συνθέτης μοιάζει να έχει βρει την μαγική συνταγή για μία συναυλία «Σφιχτή, καλοδεμένη, θαυμάσια συγκροτημένο πρόγραμμα, εξαιρετικό σύνολο μουσικών…» όπως χαρακτηρίστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το αντίστοιχο πρόγραμμά του στο κατάμεστο Ηρώδειο στις αρχές του καλοκαιριού. Δημιουργεί ένα πολύμορφο πρόγραμμα και επιλέγει αγαπημένα τραγούδια από το έργο του (Σταυρός του Νότου κ.α.), γνωστές επιτυχίες άλλων συνθετών (Θεοδωράκη, Σπανού, Νικολόπουλου κ.α.) αλλά κυρίως εκείνα τα ιδιαίτερα τραγούδια του, τα λαϊκά του αλλά και αυτά που ο ίδιος ονομάζει πολιτικά τραγούδια λαϊκού αισθήματος.«Άννα μην κλαις», «Ατομική ενέργεια», «Ρόζα», «Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι» … θα τραγουδήσουν ο Δημήτρης Μπάσης με την ρωμαλέα, λαϊκή φωνή του και τις πολύ ιδιαίτερες ερμηνείες, και η Ρίτα Αντωνοπούλου, πολυφασματική, με ακρίβεια συναίσθημα και πειθαρχία. Θα μεταφέρουν το τραγούδι από την σκηνή στο κοινό για να το απογειώσουν, αλλά και για να επισημάνουν το ουσιαστικό περιεχόμενο του τραγουδιού, λέγοντας τελικά ότι η ιστορία δεν πρέπει να γίνεται σιωπή.

Προκειμένου οι συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου “ΠΑΝΤΑ ΓΕΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ …” με το Δημήτρη Μπάση και τη Ρίτα Αντωνοπούλου, στο λόφο του Κολωνού στις Θερμοπύλες, ώρα 21:00 θα δρομολογηθούν δωρεάν λεωφορεία προς και από τον χώρο των εκδηλώσεων.

Εισιτήρια για την συναυλία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται από τα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης (Υψηλάντη 17, τηλ: 22310-33325) καθημερινά, από το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΚΕΝΤΡΙ» (Συγγρού 2 τηλ: 22310-33244) και από Καινοτομικό Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών (Τηλέφωνο: 22310-93054)

Τιμή εισιτηρίου: 10 ΕΥΡΩ προπώληση, 12 ΕΥΡΩ ταμείο και 8 ΕΥΡΩ Φοιτητικά - Άνεργοι

Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ώρα 19:45 από την πλατεία Πάρκου (Εθνική Τράπεζα) και μετά το πέρας της συναυλίας θα επιστρέψουν στο ίδιο σημείο.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε, ότι από τον Ιούλιο, το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών του Δήμου Λαμιέων, λειτουργεί όχι μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο. Το ωράριο λειτουργίας του Κ.Ι.Ε.Θ. έχει ως εξής:

· Δευτέρα έως Παρασκευή : 08.00π.μ.-07.00μ.μ.
· Σάββατο - Κυριακή : 10.00π.μ.-06.00μ.μ.

Ενώ για τις ημέρες των εκδηλώσεων (6 και 7 Σεπτεμβρίου) θα είναι ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από ώρα 10:00π.μ. έως 10:00μ.μ., ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να περιηγηθούν στις υπερσύχρονες εγκαταστάσεις του και να παρακολουθήσουν τις διαδραστικές εφαρμογές του Κέντρου.

Οι εκδηλώσεις, πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Θερμοπύλεια»,του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και του Τεχνοχώρου Πολιτισμού ΄΄Λαμιακή Πολιτεία΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...