Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Εμπλοκή από Κομισιόν για ΛΑΡΚΟ

Στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ φαίνεται ότι υπήρξε εμπλοκή με την Κομισιόν, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε τις τελευταίες ημέρες η ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Βρυξέλλες δεν δέχονται την πρόταση της κυβέρνησης για πώληση της ΛΑΡΚΟ ως ενιαίας, παρά μόνο εφόσον το Δημόσιο επιστρέψει τα 130 εκατ. ευρώ που έχουν δοθεί στην εταιρεία ως κρατικές ενισχύσεις.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συζητείται, συνεπώς η ελληνική πλευρά προχωρά αναγκαστικά σε πώληση της εταιρείας ξεχωριστά, μέσω δύο διαφορετικών διαγωνισμών : Έναν πρώτο για το εργοστάσιο της Λάρυμνας στη Φθιώτιδα, και έναν δεύτερο για τα τέσσερα ανά την Ελλάδα μεταλλεία.

Δεδομένου ωστόσο ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν διαμηνύσει στην ελληνική κυβέρνηση ότι επιθυμούν να αγοράσουν μαζί με το εργοστάσιο και τα μεταλλεία, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει από την Κομισιόν το εξής… παράδοξο : «Να δώσει την έγκρισή της ώστε εκείνος που θα αγοράσει το εργοστάσιο της Λάρυμνας στη Φθιώτιδα, να μπορέσει να αγοράσει ταυτόχρονα και τα ορυχεία. Όποιος δηλαδή που θα πλειοδοτήσει για το εργοστάσιο, να μπορέσει να δώσει και την καλύτερη προσφορά για τα ορυχεία», όπως λέει στα ΝΕΑ στέλεχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Το όλο εγχείρημα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, και κάποιοι έχουν αρχίσει να βλέπουν πίσω απ’ όλα αυτά το οριστικό σπάσιμο της εταιρείας, απολύσεις, και κλείσιμο μονάδων. Εξάλλου, η εταιρεία πρόκειται να εκκαθαρισθεί εν λειτουργία, που σημαίνει ότι ο εκκαθαριστής έχει τη δυνατότητα να θέσει τέλος στην ισχύ των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...