Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ πραγματοποίησε ο Τ. Κουίκ


«Η ΛΑΡΚΟ και τα μεταλλεύματά της είναι ένας εθνικός πλούτος και μάλιστα στρατηγικής σημασίας. Δεν πωλείται. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα δώσουμε μία επιπλέον μάχη, να μείνει μακριά και από... τα σχέδια της μνημονιακής συγκυβέρνησης που θέλει αυτή τη υγιή επιχείρηση να την περάσει στα χέρια των Σκοπιανών».

Αυτή τη δήλωση έκανε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Star Κεντρικής Ελλάδος, αμέσως μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, συνοδευόμενος από τον πρώην Βουλευτή και Πολιτευτή του Κινήματος Θεόδωρο Χειμάρα, τον Πολιτευτή Θανάση Γαλάνη και τον Πρόεδρο της Συντονιστικής της Φθιώτιδας των ΑΝΕΛ Ανδρέα Κολοκυθά.

Ήταν η πολλοστή φορά που αντιπροσωπεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επισκέπτεται το εκεί εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, μετά από εκείνη του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου και στη συνέχεια της αρμόδιας Τομεάρχη ΥΠΕΚΑ Ραχήλ Μακρή, αποδεικνύοντας το κορυφαίο ενδιαφέρον που έχει το Κίνημα γι’ αυτή την επιχείρηση, η οποία χαίρει της καλύτερης φήμης στην ευρωπαϊκή χαλυβουργία και την διεθνή αγορά.

Ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και τα στελέχη του Κινήματος που τον συνόδευαν, είχαν κατ’ αρχήν ενημέρωση τόσο από διακομματική αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, όσο και από τη διοίκηση της εταιρείας και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στις παραγωγικές μονάδες του εργοταξίου, εκεί όπου οι έμπειροι εργατοτεχνίτες επεξεργάζονται το νικέλιο σε περιβάλλον με θερμοκρασίες 1500 βαθμών Κελσίου.

Μετά το τέλος αυτής πεντάωρης επίσκεψης στη ΛΑΡΚΟ, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι προφανές ότι η μνημονιακή διπολική συγκυβέρνηση δεν θέλει να αφήσει καμία κληρονομιά στα παιδιά μας. Ξεπουλάει ακόμα και τις υγιείς επιχειρήσεις, εθνικής στρατηγικής σημασίας, όπως η ΛΑΡΚΟ.

Μοιάζει εφιάλτης το υπαρκτό σενάριο της πώλησής της με ποσά που κυμαίνονται από 50 έως 130.000.000 ευρώ, όταν μόνο τα μεταλλευτικά αποθέματά της σε νικέλιο ξεπερνούν σε αξία τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, υπενθυμίζοντας εδώ ότι οι ΑΝΕΛ είμαστε, με προεκλογικές δεσμεύσεις μας, εντελώς αντίθετοι στην πώληση του υπεδάφιου πλούτου μας σε τρίτους.

Και το χειρότερο είναι ότι, μέσα στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, είναι να παραδοθεί η ΛΑΡΚΟ στα χέρια της σκοπιανής αντίστοιχης επιχείρησης (αλλά… νηπιακού μεγέθους σε σχέση με τη δική μας), η οποία «καίγεται» να μας εξαγοράσει, με αποκλειστικό σκοπό να κλείσει τη βιομηχανική μονάδα και να μείνει το μονοπώλιο στα Βαλκάνια, έχοντας, όμως, στην κατοχή της όλα τα μεταλλεία μας σε νικέλιο!

Αυτό – και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το εννοούμε – συνιστά πράξη εθνικής προδοσίας, σχετιζόμενη και με τα όσα έρχονται σε σχέση με το όνομα των Σκοπίων.

Οφείλω να επισημάνω, ενημερώνοντας την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα, ότι η ΛΑΡΚΟ:

• Είναι μία απόλυτα υγιής επιχείρηση που εξοφλεί στο ακέραιο και χωρίς καθυστερήσεις όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τρίτους

• Καταβάλλει κανονικά όλες τις αμοιβές του προσωπικού της

• Καταβάλλει κανονικά 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

• Εκπληρώνει κανονικά όλες τις δανειακές της υποχρεώσεις

• Πωλεί, το σύνολο της παραγωγής της άμεσα σε όλους τους προμηθευτές της, σε όλη την Ευρώπη. Με τα ίδια μου τα μάτια είδα ότι στις αποθήκες της δεν υπάρχει «στοκαρισμένο» ούτε ένα τσουβάλι έτοιμου προϊόντος της

Ταυτόχρονα, οφείλω να καταγγείλω στην κάθε Ελληνίδα και στον κάθε Έλληνα, ότι το ελληνικό Δημόσιο αρνείται να καταβάλλει στη ΛΑΡΚΟ 65 εκατομμύρια ευρώ που της οφείλει από επιστροφές ΦΠΑ!

Επιπλέον, η ελληνική διπολική μνημονιακή συγκυβέρνηση εξωθεί τη ΛΑΡΚΟ στην εξόντωσή της, χρεώνοντάς την με όχημα τη ΔΕΗ, 68 ευρώ την κάθε μονάδα ηλεκτρικού ρεύματος που χρειάζεται για την κίνηση των εργοταξίων της, την ώρα που «κανόνισε» μέσω της καθοδηγούμενης Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), να τιμολογεί τον ιδιώτη Μυτιληναίο με… 42 ευρώ την κάθε μονάδα! Θέμα που χρήζει εισαγγελικής έρευνας.

Εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος αφορά το 30% του κόστους παραγωγής του προϊόντος στη ΛΑΡΚΟ, τότε ο κάθε ένας μπορεί να αντιληφθεί τον ακαταμάχητο ισχυρισμό των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για προμελετημένα σχέδια εξόντωσης της ΛΑΡΚΟ και εμφανέστατης καλλιέργειας αθέμιτου ανταγωνισμού σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις

Αυτό το καπέλωμα στο τιμολόγιο της ΔΕΗ σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, έχει δημιουργήσει και την πλαστή εικόνα ότι η ΛΑΡΚΟ επιδοτήθηκε από την κυβέρνηση με 130 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η ΛΑΡΚΟ δεν προκαλεί καμία επιβάρυνση στο ελληνικό Δημόσιο.

Τέλος, να αποκαλύψω ότι πρόσφατα η γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει μία υποδεέστερη αντίστοιχη χαλυβουργία στη χώρα της, την οποία και θεωρεί στρατηγικής σημασίας, επέβαλλε στη γαλλική εταιρεία ηλεκτρικού να κατεβάσει το τιμολόγιό της ως προς τη συγκεκριμένη επιχείρηση, στα… 23 ευρώ τη μονάδα!

Μετά από όλα αυτά, αφήνω την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα δώσουμε τη μάχη μας και μέσα στη Βουλή και στο πλευρό της επιχείρησης αλλά και στα διεθνή fora, προκειμένου να αποτραπεί η πώληση αυτής της βαριάς βιομηχανίας μας η οποία χαίρει παγκοσμίου σεβασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...