Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Λαμία: Προπηλάκισαν τον κλέφτη των φορτηγών στα δικαστήρια


Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα ο 36χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας να προσπαθεί να... κλέψει φορτηγό τα ξημερώματα της Τετάρτης μέσα στην πόλη της Λαμίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 36χρονος μέσα στο καλοκαίρι έχει κλέψει τουλάχιστον 4 φορτηγά από Φθιώτιδα και είναι μέλος εγκληματικής ομάδας, που έχει ειδικότητα στις "εξαφανίσεις" φορτηγών.

Κατά την προσαγωγή του στα Δικαστήρια Λαμίας ο κατηγορούμενος αποδοκιμάστηκε έντονα και προπηλακίστηκε από τους συγκεντρωμένους ιδιοκτήτες των φορτηγών και απειλήθηκαν επεισόδια ώστε χρειάστηκε η παρέμβαση ανδρών της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος αρνήθηκε στην απολογία του την συμμετοχή και άλλων ατόμων στις κακουργηματικές πράξεις, παρότι στην κατάθεσή του στην Αστυνομία είχε δώσει συγκεκριμένα ονόματα άλλων συνεργών αλλά και πιθανών εγκεφάλων της ομάδας. Πάντως ήδη έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητούνται από την αστυνομία.

Μιλώντας στο LamiaReport ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής γνωστός δικηγόρος Νίκος Τσακτάνης είπε :

«Οι εντολείς μου εμφανίσθηκαν σήμερα ενώπιον του κ. Ανακριτού Λαμίας και δήλωσαν νομότυπα παράσταση πολιτικής αγωγής.

Πρόκειται για ανθρώπους του μόχθου, νοικοκύρηδες, οι οποίοι μέσα σε μια νύχτα έχασαν το σημαντικότερο εργαλείο της δουλειάς τους, σε μια εποχή που οριακά καταφέρνουν να επιβιώσουν επαγγελματικά. Το πλήγμα ήταν τεράστιο και οι έντονες αντιδράσεις τους απόλυτα δικαιολογημένες.

Προσωπική μου εκτίμηση ότι δεν πρόκειται απλά για μεμονωμένες πράξεις ενός μόνον ατόμου αλλά για μια οργανωμένη και δομημένη ομάδα με διαρκή δράση.

Με απόλυτη εμπιστοσύνη και σεβασμό στο έργο της ανάκρισης, θεωρώ ότι θα αξιολογηθεί το αποδεικτικό υλικό και οι άκρως αντιφατικοί ισχυρισμοί του κατηγορουμένου σε σχέση με λοιπούς συμμέτοχους και θα επεκταθεί κατάλληλα η έρευνα ώστε να εξαρθρωθεί ένα σύστημα με πολύ βαθιές ρίζες σε κοινωνικές ομάδες δύσκολα ανιχνεύσιμες»

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...